Škoda Gladsaxe

Danmarkspremiere på Skoda Enyaq 85

Nu er der mulighed for at komme bag rattet af den nye Enyaq 85 og opleve alle forbedringerne, når den har danmarkspremiere i weekenden 6.-7. januar hos Škoda-forhandlere over hele landet. Den fås fortsat som attraktiv Premium-model med ekstra meget udstyr.

Flere hestekræfter, længere rækkevidde og nye softwarefunktioner. Det er essensen af de forbedringer, som Škoda har givet elbilerne Enyaq og Enyaq Coupé i modelvarianterne med det største batteri på 77 kWh.

De hedder nu Enyaq 85 og Enyaq Coupé 85 og har danmarkspremiere hos Škoda-forhandlerne 6.-7. januar, hvor der er mulighed for at prøvekøre en Enyaq 85.

Enyaq 85 og Enyaq Coupé 85 har 286 hk (210 kW) i stedet for 204 hk (150 kW). Det reducerer 0-100 km/t. fra 8,8 sekunder til 6,9 sekunder, ligesom topfarten øges fra 160 km/t. til 180 km/t. Samtidig er de blevet mere energieffektive, så rækkevidden er op til 562 km i Enyaq 85 og 570 km i Enyaq Coupé 85.

Infotainmentsystemet inkl. navigation har fået et større makeover, som øger brugervenligheden. F.eks. kan man nu lave sine egne genvejsknapper til bl.a. Lane Assist, varme i forruden eller recirkulation af luft i kabinen. Tilpasning af bilapps som mobiltelefonmenuen, medieafspilleren eller navigation er også en mulighed.

Navigationen har fået nye kortgrafikker og et større kortområde, og ikke mindst kan den nu automatisk – afhængigt af udetemperaturen – starte forvarmning af batteriet, når man kører mod en ladestation, så opladningen optimeres.

Fås som Premium-model

Alle fordelene ved den forbedrede drivlinje og software kan man supplere med Premium-modellens perlerække af udstyr. Den har bl.a. adaptiv fartpilot og Travel Assist, hvor sidstnævnte kombinerer forskellige assistentsystemer med data fra navigationsanlægget og holder øje med sving og fartgrænser og tilpasser farten på forhånd.

Ligeledes er der fuld automatik, når fuld LED Matrix-forlygterne med 24 LED-pærer og fjernlysassistent konstant tilpasser lyset til kørselsforholdene, så føreren kan køre med fjernlys hele tiden uden at blænde andre i trafikken. Og der er også Drive Mode Select med valg af kørestil og Side Assist, som advarer mod bagfrakommende biler ved overhaling.

Masser af komfort- og sikkerhedsudstyr

Udstyrslisten hos Enyaq 85 Premium og Enyaq Coupé 85 Premium fortsætter med en parade af komfort- og sikkerhedsudstyr. F.eks. har den 2-eget multifunktionslæderrat med varme, 3-zonet Climatronic-klimaanlæg, elektrisk justerbart førersæde med memory, el-bagklap med virtuel pedal, Phone Box med trådløs opladning, nøglefri betjening, træthedsregistrering og anhængerforberedelse.

Som familiebil på el er der tænkt på små og store bagsædepassagerer, for udstyret omfatter også elektrisk børnelås i bagdøre, Sunset – mørktonede ruder bag, integrerede solskærme i bagdørene samt 230V-stik og to USB-C-porte bag på midterkonsollen.

Škoda Enyaq 85 Premium koster fra 419.995 kr., mens Škoda Enyaq Coupé 85 Premium med sportsligt design og panoramaglastag koster fra 449.995 kr.

Nye topudstyrsmodeller

Vil man have endnu mere luksuriøst udstyr, er danmarkspremieren også startskuddet for de nye topudstyrsmodeller Enyaq Laurin & Klement og Enyaq Coupé Laurin & Klement, som nu kan bestilles.

De har bl.a. 20” Asterion-alufælge, varme i forruden, indtræk af læder/kunstlæder og forsæder med behagelig massagefunktion og ventilation, ligesom bagsædepassagererne kan glæde sig over varme i de to yderste siddepladser. Alle får en intim koncertsal med Canton Sound Systemets 12 højttalere, og kabinen kan indrettes med enten den eksklusive L&K Black Design Selection eller den lyse L&K Shell Design Selection.

Udvendigt stråler Laurin & Klement-modellerne med den markante Crystal face-frontgrill med 130 lysdioder, og det eksklusive ydre toppes med detaljer som platingrå elementer på stødfangerne.

Enyaq 85 Laurin & Klement og Enyaq Coupé 85 Laurin & Klement koster fra henholdsvis 479.995 kr. og 499.995 kr.

Kampagnedage med Octavia Style

Foretrækker man en familiebil med brændstofmotor, har Škoda-forhandlerne samtidig Kampagnedage med attraktive tilbud på Octavia Style, så man kan købe en Octavia Coupé 1.5 TSI 150 hk Style fra 299.995 kr. og en Octavia Combi 1.5 TSI 150 hk Style fra 314.995 kr.

Desuden medfølger vinterkomplethjul med 18" Perseus-alufælge i antracitdesign uden merpris. Komplethjulenes værdi er 7.995 kr.

Octavia Style tilbydes også med privatleasing. F.eks. kan man privatlease Octavia Combi 1.5 eTSI 150 hk DSG Style, som både har brændstofbesparende mild hybrid-teknologi og DSG-automatgear. Den koster 3.999 kr. pr. måned i 36 måneder med 14.995 kr. i udbetaling og 15.000 km om året. Prisen er uden vinterkomplethjul.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk